Over mij

Ben jij een trotse huiseigenaar en wil je:

  • de bovenramen van glas in lood in dubbelglas laten maken?
  • een bijzondere ontwerp voor de tussendeur in je woonkamer?
  • dat kapotte ruitje van het glas in lood raam eindelijk laten repareren?

Maar denk je:

  • dat zal wel heel duur zijn
  • daar vind ik in deze drukke tijd geen vakman voor
  • ‘mijn’ ontwerp van de glas in loodramen is niet te maken

Zoveel vragen had ik, Liesbeth Kocken, 20 jaar geleden ook voordat ik mijn eerste cursus glas in lood volgde. Als 6- jarig meisje keek ik vol bewondering naar het glas in loodraam van mijn overgrootvader Henricus Kocken, dat in de woonkamer van mijn ouders hing. Het gebrandschilderde, glas in lood verwonderde mij. Ik kende immers alleen foto’s en schilderijen waarmee afbeeldingen gemaakt konden worden. Omdat het me al die jaren bleef fascineren, ging ik op mijn 20e op zoek naar iemand die mij dat kon leren.

Ik maakte glas in lood voor mijn eigen huis en genoot van mijn hobby. Stiekem droomde ik van een eigen glasatelier maar had de moed niet om als zelfstandige aan het werk te gaan. In 2016 kwam ik thuis te zitten met burn out-klachten. Mijn ambitie om alle kinderen in mijn klas alles te bieden wat ze nodig hebben, was voor dertig kinderen niet haalbaar. Ik zocht hulp bij een coach. Zij moedigde me aan om mijn hart te volgen en mijn droom van dat eigen atelier eindelijk te realiseren. Ik schreef een ondernemersplan en startte een glasatelier op 8 mei 2017. Hier kan ik creëren en de wensen van mijn klanten omzetten in kleurrijke glasramen. Mijn handen maken wat mijn ogen zien en ik word gegrepen door de verhalen die klanten mij vertellen als het over een ontwerp voor een glas in loodraam gaat.

Wil jij glas in lood in je huis?

Stop dan met het zoeken naar de juiste vakman, maar kies een vakvrouw!

Samen met jou ga ik op zoek naar het juiste ontwerp voor jouw glas in loodraam. Ik kom bij je thuis kijken naar de situatie en vertaal jouw wensen in een ontwerp waar jij blij van wordt. We maken afspraken en die kom ik na. Uiteraard ontvang je een maatwerkofferte. Pas als je helemaal akkoord bent, ga ik aan het glas snijden.

Jos en Elly Heerkens, Berlicum

“Aan de voorzijde van ons huis hadden we al glas in loodramen. We wilde graag dezelfde ramen aan de achterzijde. Wij bestelden de ramen bij Liesbeth, omdat we graag met ondernemers uit ons dorp werken en haar vol vertrouwen deze opdracht gunden. Liesbeth werkt rustig, legt alle mogelijkheden goed uit en maakt correcte berekeningen voor de maatvoering. Nu hebben we mooi licht boven een grote glazen raam. Het vormt een prachtig geheel in onze huiskamer die hierdoor een gezelligere sfeer kreeg”.

Will van Houten

“Het art deco bloemenglaswerk dat ik van jou kocht staat voor het raam van mijn werkkamer, en elke dag schijnt de zon erdoorheen, maar steeds anders en dus steeds een verrassing. ’s Ochtends is het blauw koeler, ’s middags het groen warmer, de gele bloemharten kleuren ook steeds anders mee. De energieke lijnen van de groene bladeren vind ik erg mooi, en het lijkt wel of de blauwe bloemen er gewoon uit willen spátten, alsof ze de omkransing van de bladeren wegduwen. Kom! Groeien! Ik ontdek elke keer weer iets nieuws in het glaswerk. Dank je wel voor jouw inspiratie op mijn werkkamer.”

Meer over mij
Ik heb alleen maar kleurrijke kleding, houd van taart bakken, ook als er niks te vieren is (appeltaart is favoriet thuis) en zag ooit de zon zakken in de Golf van Mexico op het strand van Key West.

Ben je op zoek naar een glas in loodraam? Neem nu contact met mij op, zodat je binnenkort in huis kunt genieten van jouw glas in loodraam.

Contact