Restauratie glas in lood

Glas in lood herstellen met restauratie

Zoekt u een expert voor de restauratie van uw glas in lood? Neem dan contact op met Glasatelier Liesbeth Kocken. Inderdaad: geen vakman, maar een vakvrouw! Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het maken van glas in lood en ben ook bedreven is het restaureren ervan. Mist jouw glas in lood een ruitje, heeft het lood zijn beste tijd gehad en is dit dringend aan vervanging toe? Dan kan ik je helpen. Met een betaalbare restauratie in mijn glasatelier, is het snel weer zo goed als nieuw is. Heb je een vraag of wil je een opdracht plaatsen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, dan neem ik snel contact met je op.

Glas in lood in oude glorie herstellen

Glas in lood is een eeuwenoud ambacht en in die tijd zijn er heel wat huizen mee versierd. Veel raamwerken zijn dus al erg oud en kunnen inmiddels wel een restauratie gebruiken. Een gebroken of missende ruit, lood dat aan het einde van zijn levensduur is. Ik kan het allemaal voor je herstellen met een glas in lood restauratie. Ook recenter gemaakt glas in lood heeft natuurlijk wel eens een kapot ruitje. Glas in lood in namelijk net als ander glas en kan breken of beschadigd raken. Laat mij het repareren, dan kun je er weer jarenlang van genieten! Mijn totale dienstenpakket omvat:

Reparatie of restauratie

Wanneer u schade heeft aan uw glas in lood, is het gelukkig niet nodig om het hele raam te vervangen. Dat is nog eens een extra voordeel van al die verschillende hokjes met glas. Tijdens een reparatie vervang ik indien mogelijk alleen de beschadigde delen en is je raamwerk weer zo goed als nieuw. Bij een restauratie haal ik het raam volledig uit elkaar en herstel ik het in oude glorie. Gelukkig maar, want deze fraaie raamwerken zijn het waard om te redden!

Bij de restauratie van een glas in lood ga ik uiterst nauwkeurig te werk om het in oude glorie te herstellen. Ik begin de restauratie met een grondige inspectie. Missen er ruitjes, zijn er beschadigingen en wat is de conditie van het loodwerk? Vervolgens begin ik met het uit elkaar halen van het raamwerk. Zodra ik alle ruitjes eruit heb gehaald, maak ik ze grondig schoon. Voor eventuele missende of beschadigde ruitjes maak ik nieuwe, die ik met grote precisie op maat maak. Vervolgens zet ik ze in nieuw lood en soldeer ik het raamwerk vast op de kruispunten. Restauratie compleet! De stappen van het restauratieproces op een rij:

 • Afspraak maken

  Gebruik het contactformulier, stuur een e-mail: info@glasatelierliesbethkocken.nl of bel naar: 06-28512601

 • Demonteren en schoonmaken

  Voorzichtig zal ik de ramen loshalen en de ruiten schoonmaken

 • Vervangen

  Vervolgens zal ik missende en beschadigde ruiten vervangen

 • Opnieuw in lood zetten en solderen

  Tot slot zal ik het raam in elkaar zetten

Enkelglas veranderen in dubbelglas

Al dat mooie glas in lood is een lust voor het oog. Maar in het verre verleden hielden ze nog geen rekening met de energierekening. Als logisch gevolg hiervan is het oude glas in lood allemaal enkelglas. Voor een binnendeur maakt dat niet zo uit. Maar wel voor de voordeur en ramen in de buitengevel. Dit biedt maar weinig weerstand tegen hoge en lage temperaturen van buiten. Je kunt bij mij daarom ook terecht voor glas in lood in een dubbelglas uitvoering. Maar ook een enkelglas glas in lood raamwerk aan laten passen naar dubbelglas is mogelijk. Dit doe ik tegen een heel betaalbare prijs, dus je hebt dit snel weer terugverdiend door de besparing op je energiekosten. Ook wanneer je een raam aan me toevertrouwd voor een restauratie, kun je het misschien meteen laten verduurzamen in dubbelglas.

Projecten

Bekijk mijn werk

Daarom naar glasatelier Liesbeth Kocken

Heb je thuis glas in lood dat toe is aan een reparatie of restauratie? Verlang je hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs? En wil je dit, het liefst vandaag nog geregeld hebben? Ga dan in zee met deze vakvrouw! In mijn glasatelier herstel ik je glas in lood raamwerk binnen no-time in oude glorie. Zou je dit zelf ook wel eens willen proberen? Schrijf je dan in voor één van mijn workshops, dan maak je onder mijn persoonlijke begeleiding kennis met dit prachtige ambacht. Bij Glasatelier Liesbeth Kocken ben je altijd verzekerd van:

 • Persoonlijke aandacht bij workshops
 • Betaalbaar maatwerk
 • Geen ontwerp is te gek
 • Hoge kwaliteit glas in lood
 • Enthousiaste vakvrouw

Vakvrouw nodig voor glas in lood restauratie?

Is je glas in lood ruit toe aan een restauratie of reparatie? Ik herstel je raam vakkundig in oude glorie. Wil je hier meer over weten? Stuur me dan een bericht via het contactformulier. Dan zal ik snel contact met je opnemen om een afspraak te maken. Verder ben ik telefonisch bereikbaar op 06-28512601 en kun je me mailen via info@glasatelierliesbethkocken.nl.