Workshop glas in lood

Leuke glas in lood workshop volgen?

Wil je zelf glas in lood leren maken via een leuke cursus of workshop? Dat kan bij Glasatelier Liesbeth Kocken. Inderdaad: geen vakman, maar een vakvrouw! Ik maak al ruim 20 jaar glas in lood en kan dit jou ook leren tijdens een gezellige cursus. Hierin maak je onder mijn persoonlijke begeleiding zelf een kleurrijk glas in lood raamwerk dat je na afloop mee naar huis neemt. Een cursus glas in lood is inclusief koffie, thee en materialen. Schrijf je zelf in, alleen of met vriend(inn)en en ik zie je graag snel verschijnen in mijn glasatelier.

Leuke creatieve bezigheid

Wie graag creatief bezig is, en wel eens een echt ambacht wil uitproberen, geeft zich op voor mijn cursus glas in lood. In groepjes van drie tot vier personen leer ik je alles wat je weten moet voor het maken van je eigen glas in lood raamwerk. Hierna ga je zelf aan de slag en maak je een glas in lood raamwerk dat je na afloop mee naar huis neemt. Ervaring is niet nodig, want ik zorg voor een goede persoonlijke begeleiding.

Wat houdt een workshop glas in lood in?

Een workshop glas in lood is ontzettend leuk om je creatieve talenten te ontwikkelen. Als uitje met vriend(inn)en, om een uniek item aan je huis toe te voegen of om een persoonlijk cadeau voor iemand te maken. Schrijf je in en beleef een kostelijke tijd! Je hebt de keuze uit de volgende cursussen:

 • Workshop glas in lood
 • Cursus glas in lood
 • Workshop Glasfusen
 • Open atelier

Workshop glas in lood

De workshop glas in lood is een eendaagse dagvullende cursus. Tijdens deze workshop leer je hoe je glas snijdt, breekt en slijpt. Hoe je een patroon moet knippen, het glas in lood moet zetten en hoe je dit vast soldeert op de kruispunten. Aan het einde van de dag neem je je zelfgemaakt glas in lood raam mee naar huis. Het is een dagvullende cursus met een groep van minimaal drie en maximaal vier personen. Een goede persoonlijke begeleiding is dus gegarandeerd. De prijs is inclusief materiaal, koffie & thee en lunch.

Cursus glas in lood

Behalve een eendaagse workshop, kun je ook een langere cursus glas in lood bij me volgen. Deze cursus bestaat uit zes maandagavonden van 19:00 tot 21:30 uur. Hierin leer ik je alles over het snijden, breken en slijpen van het glas. Hoe je een patroon knipt. En hoe je je ontwerp in lood zet en dit stevig vast soldeert. De cursus is inclusief thee, koffie en materiaal. Na een eerste aangeleverd ontwerp, ga je aan de slag met een eigen ontwerp.

Workshop glasfusen

Een andere leuke cursus die je in mijn glasatelier kunt volgen is glasfusen. Dit is geen glas in lood, maar een techniek waarbij je glas aan elkaar smelt in de oven. Binnen drie uur maak je één of meerdere unieke kunstwerken voor jezelf of als cadeau voor een ander. Ontwerp en maak kleurrijke schaaltjes, een raamhanger of een fantasievolle figuur op een plankje. Deze cursus in inclusief materiaal, koffie, thee en iets lekkers.

Workshops

 • Workshop Glasfusen

  Je kunt kiezen uit: Twee kleine schaaltjes of  een vierkante schaal Een raamhanger van ongeveer 20 x 15 cm een...
  Meer lezen
 • Cursus glas in lood

  Naast de ééndaagse workshop is het ook mogelijk om een cursus te volgen. Deze glas in loodcursus bestaat uit 6...
  Meer lezen
 • Eendaagse workshop glas-in-lood

  Om je persoonlijke begeleiding te garanderen werk ik met een groep van maximaal 4 personen. De workshops worden op zaterdagen...
  Meer lezen

Open atelier

Ben je na het volgen van mijn glas in lood workshop of de cursus glasfusen helemaal in de ban van dit prachtige ambacht? En zou je dit graag vaker willen doen? Dan ben je van harte welkom tijdens het open atelier. Hierbij stel ik mijn glasatelier open voor gebruik en werk je zelfstandig aan je eigen ontwerpen. Heb je advies, hulp of ondersteuning nodig? Ik ben zelf ook aanwezig, dus vraag het me gerust. De prijs voor het gebruik van het open atelier is inclusief koffie, thee en het gebruik van de gereedschappen, maar de materialen zijn niet inbegrepen. De actuele prijs staat vermeld op de website. Hier vind je ook de beschikbare data en tijdstippen waarop je je in kunt schrijven. Het inschrijven zelf doe je via het contactformulier.

Waarom cursus glas in lood bij Liesbeth Kocken?

Klinkt creatief bezig zijn, kennismaken met een echt ambacht en een toptijd beleven jou als muziek in de oren? Dan is het volgen van een cursus glas in lood echt iets voor jou! In mijn gezellige glasatelier, leer ik je met veel persoonlijke begeleiding glasfusen of glas in lood maken. Het eindresultaat neem je mee naar huis. Schrijf je in en je bent verzekerd van:

 • Cursus inclusief koffie, thee en iets lekkers
 • Persoonlijke aandacht bij de workshop
 • Enthousiaste vakvrouw
 • Gastvrije sfeer
 • Garantie voor een topdag

Inschrijven cursus glas in lood, of een vraag stellen?

Heb je een vraag over de cursussen die ik geef? Of wil je jezelf inschrijven voor een leuke creatieve workshop in mijn glasatelier? Vul dan je gegevens in op het contactformulier, en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Voor telefonisch contact of het sturen van een mail gebruik je 06-28512601 of info@glasatelierliesbethkocken.nl.