Glasatelier

Glasatelier | Glas in lood bestellen en workshops

Zoek je een glasatelier voor een bijzonder glas in lood ontwerp of voor het volgen van een leuke workshop? Je kunt terecht bij Glasatelier Liesbeth Kocken. Ik ben Liesbeth: een vakvrouw met ruim 20 jaar ervaring in het bewerken van glas in lood. Mijn creativiteit en vaardigheden, zet ik graag in om jouw wensen te vertalen naar een bijzonder ontwerp. Mijn glas in lood is van hoge kwaliteit, betaalbaar en ik realiseer het binnen no-time voor je in mijn glasatelier. Ook renovatie en verduurzaming behoren tot mijn specialiteiten. Meer weten? Neem gerust contact op!

Glasatelier

In mijn glasatelier kun je terecht voor…

Wil je glas in lood aanschaffen, laten verduurzamen of renoveren? Maar vrees je dat dit je budget te boven gaat? In mijn glasatelier creëer ik betaalbaar glas in lood van hoge kwaliteit. Je kunt onder andere bij me terecht voor:

Uniek glas in lood laten maken in glasatelier

Glas in lood is kenmerkend voor de populaire jaren ’30 woningen, waar je het vaak tegenkomt in ramen, bovenlichten en (ensuite) deuren. Wanneer de zon door glas in lood schijnt, ontstaat er een zeer prettig licht en komen de mooie kleuren en stijlvolle ontwerpen tot leven. Dit is dan ook precies de reden dat ook in nieuwe huizen steeds vaker weer wordt toegepast. Wil je ook je huis voorzien van meer karakter en een prachtige lichtinval? Kom langs in mijn glasatelier!

Een ontwerp op maat

Klassiek, jugendstil, art deco of een eigen ontwerp: in mijn glasatelier is alles mogelijk bij het creëren van een ontwerp op maat. Ik luister goed naar je wensen en verwerk dit in een bijzonder glas in lood raam van hoge kwaliteit. Dit werk als volgt:

   • Afspraak maken

    Gebruik het contactformulier, stuur een e-mail: info@glasatelierliesbethkocken.nl of bel naar: 06-28512601

   • Wensen bespreken

    Met behulp van een digitaal ontwerpprogramma maak ik het ontwerpschets. Dit wordt besproken en kan dan nog aangepast worden.

   • Aan de slag

    Wanneer de opdrachtgever akkoord gaat met het ontwerp ga ik het raam maken in mijn atelier.

   • Levering

    En dan komt het mooiste moment van het proces: de levering. Wanneer het raam klaar is kan het worden opgehaald in mijn atelier of kan een glaszetter worden ingezet.

Glasatelier

Creatieve workshops

Zoek je een leuke workshop of cursus voor jezelf of samen met vriend(inn)en? In mijn glasatelier verzorg ik de workshops glasfusen en glas in lood. De glas in lood workshop wordt gegeven in een eendaagse variant en als cursus over zes dagdelen, waarin ik een kleine groep persoonlijk begeleid bij het maken van echt glas in lood raamwerk. De workshop glasfusen duurt drie uur. Hierin leer ik je de basis van het glasfusen (het aan elkaar smelten van glas in de oven) en maak je leuk cadeau voor jezelf of een ander.

Workshops

 • Workshop Glasfusen

  Je kunt kiezen uit: Twee kleine schaaltjes of  een vierkante schaal Een raamhanger van ongeveer 20 x 15 cm een...
  Meer lezen
 • Cursus glas in lood

  Naast de ééndaagse workshop is het ook mogelijk om een cursus te volgen. Deze glas in loodcursus bestaat uit 6...
  Meer lezen
 • Eendaagse workshop glas-in-lood

  Om je persoonlijke begeleiding te garanderen werk ik met een groep van maximaal 6 personen. De workshops worden op zaterdagen...
  Meer lezen

Reparatie en restauratie

Verkeert het glas in lood van je huis in slechte staat? Ik ben ook bekwaam in het repareren en restaureren van glas in lood. Loodwerk dat minder wordt, of een raampje dat beschadigd is of ontbreekt, ik maak het graag voor je in orde. Tijdens de restauratie in mijn glasatelier haal ik het raamwerk uit elkaar en maak ik de ruitjes netjes schoon. Vervolgens zet ik alles weer netjes in elkaar met nieuw loodwerk en soldeer ik het stevig vast. Die is weer zo goed als nieuw en kan er weer jaren tegenaan!

Glas in lood in dubbelglas

Vind je glas in lood prachtig? Maar ben je bang dat dit ten koste gaat van de isolatiewaarde van je huis? Dat zijn zorgen om niets. Ik maak namelijk ook glas in lood in een dubbelglas. Zo geniet je van stijlvol glas in lood én een lage energierekening. Ook het verduurzamen van enkelglas glas in lood ramen is mogelijk. In mijn glasatelier maak ik hier snel dubbelglas van. Zo kun je blijven genieten van je prachtige glas in lood ramen maar dan met een isolatiewaarde die bij deze tijd past.

Glasatelier Liesbeth Kocken

Wie op zoek is naar echt glas in lood van hoge kwaliteit, schakelt geen vakman in, maar een vakvrouw! Bij mij kun je terecht voor betaalbaar glas in lood, dat ik in afzienbare tijd voor je realiseer. Daarnaast geef ik ook workshops in mijn glasatelier, waarin je onder mijn persoonlijke begeleiding leert glasfusen of glas in lood maken. Bij mij kun je altijd rekenen op:

   • Persoonlijke aandacht bij workshops
   • Betaalbaar maatwerk
   • Geen ontwerp is te gek
   • Hoge kwaliteit glas in lood
   • Enthousiaste vakvrouw

glasatelier

Afspraak maken of cursus volgen bij mijn glasatelier?

Wil je glas in lood laten maken waar je blij van wordt? Of jezelf (en anderen) opgeven voor een leuke creatieve cursus in mijn glasatelier? Vul dan het contactformulier in, dan neem ik snel contact met je op. Bellen of mailen kan via 06-28512601 en info@glasatelierliesbethkocken.nl